Monday, December 17, 2012

KenaPa LaMa Tak HapdAte..??

Salam semua..

dah lebih 2 minggu menyepi.. hujung-hujung tahun camnie biasala.. banyak benda nak kena settle.. semua tugasan dan report kena wat summary setahun.. and the most important why i'm a bit busy coz audit.. dah settle audit last week.. Nasib xdapat CAR tapi dapat observation je..

And 1 more thing why I dah lama tak update, sekarang nie busy settle kan apa2 yang patut untuk dapatkan verification dari manager coz 24hb nie Puan last day.. Puan akan resign dan sepatutnya tugas Puan akan dipangku oleh Timbalan Pengurus Kawalan Mutu.. Tetapi Timbalan Puan pon akan resign dalam awal bulan 1 nie.. huhuhu.. So, maybe dalam this week akan ada meeting, dan kami2 nie mungkin dibahagikan tugas sorang sikit.. aku maybe pegang Halal.. untuk application Halal dan yang sewaktu dengannya.. before nie, Timbalan yang pegang.. ISO taktaula sapa pegang.. wait and see for next meeting.. kesian kami kan.. dahla mak nak tinggal kami, bapak pon sama.. nak tinggal kami jugak.. taktaula sapa yang nak jadi mak or bapak angkat kami wat sementara waktu sebelum dapat pengganti baru..

gambar jamuan raya lepas..

tak sempat nak belajar banyak2 dengan Puan.. thanks Puan atas segalanya....

p/s: pagi tadi ada event kat kawasan perumahan sini.. Adabi ada sponsor jugak.. takda wakil untuk pegi event nie, so aku joinla.. dan yang paling tak dapat diterima, aku salah sorang juri untuk pertandingan memasak dan gubahan..giler la.. aku yang baru 20-an mengadili makcik-makcik 30-40 an.. hmmm... So, aku wat selamber jela rasa makanan yang dorang masak.. kenyang giler.. yela, ada 14 penyertaan dan tiap-tiap sorang peserta sediakan 3 menu.. adoi.. susah betul nak wat keputusan yang mana sedap and rasa rempah-rempah serta produk adabi yang diberi tue terasa... means, xdela rasa kari adabi jauh lari sampai rasa sup.. hahaha...



Sunday, November 25, 2012

LaGu YaNg BerJayA ke AJL!!

Salam semua..

rajin pulak aku update ari nie.. jom terjah lagu yang dapat ke AJL (bagi sesape yg tertido time tengok tadi, aku pon tertido kejap..hehehe) :

1. Idola - Azlan & The Typewriter
2. Pelangi Senja - Stacy
3. Anak Kampung - Jimmy Palikat & One Nation Emcees
4. Terukir Di Bintang - Yuna
5. Ombak Rindu -  Hafiz & Adira
6. Tanpamu - Amir Jahari
7. Lagu - Bedroom Sanctuary
8. Teman Pengganti - Black & RJ (ganti Malik)
9. Ku Akui - Hafiz
10.Simetri - Hazama & Amy Search
11.Andaiku Bercinta Lagi - Mojo
12.Patah Seribu - Shila Amzah

Wah!! bukan calang2 jugak yang listed nie.. tapi lagu 'Tapi Bagaimana' tak dapat.. i loike this song.. it's okla.. at least my song listed.. Andaiku Bercinta Lagi............

omelan cik waniey: jom-jom tido.. actually nak cite pasal dapat tiket konsert free.. esok jela ye...

Twilight Saga-Breaking Dawn Part 2 (Final)

Salam semua..

Dah tengok twilight lom? kalau belom tue pegila tengok.. best sangat.. lagipon nie final episod untuk twilight.. lepas nie rindula dengan edward and bella.. dah last episod... walaopon sesetengah orang cakap tak best citer nie, slow je.. tapi aku sukaa sanggaatt..


episod nie mengisahkan kehidupan baru Bella sebagai vampire. Comelkan anak Edward & Bella? Renesmee Cullen.. dalam episod nie menunjukkan Edward & Jacob bersatu untuk menyelamatkan Renesmee.. Renesmee dalam bahaya sebab salah sorang vampire yang lain, kalau tak salah sepupu Edward dari mana ntah ternampak Renesmee time dia melompat untuk amek emping salji.. time tue Bella bawak Renesmee keluar dengan Jacob.. pastue, hal nie sampai kat ketua dorang, macam paderi kot.. ntahla, aku pon tak sure jugak.. hahaha.. 

kalau ikut undang2 dorang, dorang tak boleh menghasilkan anak yang berasal daripada vampire iaitu dipanggil anak abadi.. coz nanti anak nie akan buat huru-hara kat manusia.. tapi Renesmee bukan anak abadi sebab dia lahir time Bella masih manusia. Jadi dia adalah separuh manusia separuh vampire... so, keluarga cullen nie pon sibukla mencari saksi dan bukti untuk tunjukkan anak nie bukan hasil anak abadi.

Jacob setia disisi Renesmee..

nie adalah ahli keluarga yang sokong dorang.. time nie keluarga cullen dah berdepan dengan ketua vampire dan sekutunya.. kalau dah takda jalan penyelesaian mungkin dorang akan berlawan.. geng-geng Jacob pon join jugak untuk tolong Edward.


mereka da start nak berlawan. time dorang berlawan nie, ada sekor serigala mati mula2 tue.. tak sure sapa.. Leah kot.. sedih tau.. huhuhu...

Ending citer nie mestila hepi ending.. and nak dekat last tue, Jacob panggil Edward ayah.. hahaha... Si Alice kan dapat tengok masa depan.. dia tengok future nanti Jacob akan dengan Renesmee.. tak dapat Bella, dapat anak pon jadila.. hahahaha..


habesla episod Twilight.. Sekian..


omelan cik waniey: Kalau jadi baik sangat pon susah jugak kan.. kita baik untuk bagi semua orang selesa dengan kita.. tapi bila sampai satu tahap orang tu pijak kita balik.. macam mana nak buat?? aku tak maula serius2 sangat and xdala nak terlalu tegas, nanti susah nak mintak tolong dorang wat apa2.. tapi lain pulak jadinya.. huhuhu...






Monday, November 19, 2012

SuRat CinTa

Salam semua..

ari nie dikejutkan oleh panggilan telefon dari abah.. ada surat lamaran sampai kat rumah.. tak sangka lamaran yang mengejut camnie.. takde inform pon.. ari tue dah konfirm kan balik, tapi takda respons pon.. rupa-rupanya dia nak buat surprise.. So Sweeetttt...

TQ En. JPJ coz bagi surat cinta kat saya.. tapi saya tak puas hatila En.JPJ.. saya bawak tak laju pon.. 108km/j je.. kalau tau nak kena saman, baik bawak 140-150 km/j.. baru rasa berbaloi nak bayar saman.. kena kat area gerik.. mengikut surat tue menyatakan bahawa (apsal skema plak) kat kawasan tue 90km/j je.. adoi.. mana la nak perasan.. ingatkan sama ja dengan highway, 110 km/j..

ada jugak eh mata2 aes nie kat jalan-jalan biasa camtu.. bukan highway pon.. mungkin half highway la coz tepi-tepi simpang masuk kampung-kampung.. sabo jela.. pastu kena la bebel dengan mak.. dengar jela.. panas je hati nie kan.. dahla tengah masak tadi.. nasib dah nak siap masak, kalau tak ada ja yang kurang rasa nanti sebab masak dengan hati geram.. hahaha...

So, kepada kawan-kawan semua 'Berhati-hatilah di Jalanraya'.. banyak mata2 aes nie..

p/s: rasa rumah dulu lagi best dari rumah sekarang.. why???

Sunday, November 18, 2012

VirUs JaHat

salam semua..

mood ari nie sedih cket.. external hard disk kena virus.. abes suma folder hilang.. gambar2 time study banyak + jalan2 dengan kawan2.. huhuhu.. lepas nie memang fobia nak bagi orang pinjam!! huhuhuhu.... abes suma kenangan2 + memori2 dulu hilang.. games and lagu and movie2 hilang aku tak terasa sangat.. nie suma picture hilang + ada satu folder diary aku dulu kala, coretan2 tak puas hati, kisah suka duka aku.. kalau boring2 suka baca balik.. kekadang tergelak sendiri bila baca tulisan dulu2 time aku tengah moody or sakit hati.. penuh feelin.. tapi sekarang dah tak ada..

p/s: adakah bermaksud aku kena mulakan hidup baru?? sekarang aku dah berbeza.. da malas nak tulis2 bagai and kua jalan2 bergambar dengan kawan2..

Friday, November 16, 2012

Hai!

Salam semua..

lama tak update.. laptop rosak.. baru je kua ICU minggu lepas.. banyak cite nak kongsi.. taktau nak stat dengan yang mana satu dulu.. entri kali nie just want to say 'HI'..........

p/s: prinsip aku, aku tak suka orang yang tak pandai berdikari especially guys.. mungkin sebab aku rasa aku boleh survive sensorang kat sini sebelum aku ada kawan2 rapat macam skrg.. salah ke prinsip aku nie?

Saturday, October 13, 2012

AkU tEriMa NikAhNya

Salam semua...

dah tengok citer 'Aku Terima Nikahnya'.. tadi baru pas tengok dengan kawan tempat keja.. pas abes keja kul 1 tadi, terus pegi Jusco Rawang.. tengok tiket, eh ada kul 2.10 petang.. cantikla.. ngam2 sampai.. gi solat + beli roti alas perut dulu.. tak penuh pon seat.. 1st time nie tengok wayang kat TGV Rawang.. padahal dah hampir 4bulan lebih kot dah bukak..

ok, teruskan pada citer nie.. Mula2 citer nie start dengan Johan kawen dengan Lisa (nama watak dalam citer nie lakonan Ady Putra dan Nora Danish).. pastue tunjukla kehidupan yang bahagia dorang sampai satu hari, Johan pegi jogging.. dia jogging kat pejalan kaki tepi jalan raya.. pastu ada satu kereta tue hilang kawalan dan terlanggar kereta lain.. dan untuk mengelak kereta tue macam berpusingla sampai terlanggar Johan.. start dari hari tue lepas Johan sedar dari koma, ingatan dia cuma sampai birthday party dia yang ke-31.. means before dia jumpa Lisa.. So, dia memang tak kenal Lisa la..

Then, macam-macamla Lisa buat.. tapi Johan tetap takleh ingat jugak.. Johan rasa rimas lagi dengan Lisa adala.. Johan macam selesa kawan dengan bestfriend Lisa pulak.. pastue.......... pegila tengok sendiri apa jadi next.. hehehehe... tapiii.. citer nie, pakaian Lisa seksi.. tambah-tambah time gi bulan madu.. selamat la gi tengok dengan kawan-kawan pompuan je..

Bagi aku citer nie not bad la.. tapi tak berapa nak menusuk sangat.. Means, maybe kena bagi sampai satu tahap yang kita rasa sangat-sangat kesian dengan Lisa dan marah dengan perbuatan Johan.. citer nie klimaks dia kejap je.. time salah faham Lisa dengan bestfriend dia.. tue jela.. dalam citer nie takde watak jahat pon.. macam yang nak porak peranda kan rumahtangga dorang.. aku bagi 3.5/5 star la..

kalau sapa yang suka berangan tue, citer nie sesuai kot.. hahahaha... coz babak lepas kawen dan bahagia sweet sangat.. hehehe.. eh, teringat pulak.. orang sekarang sedang menular dengan wabak 'gangnam style' kan... kami pulak dengan wabak perkataan 'Sweet Sangat'.. hahaha.. tak boleh blah dorang nie.. layan kan jela.. budak2 tempat keja la.. best keja kat sini.. kawan-kawan yang best dan gila-gila.. sekali aku jadi gila.. hahaha.. cuma nak kena follow up keja dengan orang2 dari department lain yang pening kepala cek.. segan dan malu jugak.. I kan pemalu.. tapi nak wat camne, dah urusan keja.. kena jugak settle kan.. eh, melalut pulak..

p/s: malam nie nak wat treatment muka.. hehehe.. terrr..rajen pulak kan.. dah prepare barang2 yang perlu..

Thursday, October 11, 2012

SeTiAkAh KiTa??

Salam semua..

pagi isnin baru-baru nie, ada dengaq kat hot chat hot fm tajuk pasai kesetiaan perempuan pada pasangan.. Malaysia dapat tempat ketiga kategori perempuan tak setia.. awat jadi lagu tue??

Pada pendapat aku la :

  • 1st, mungkin sebab pernah dikecewakan.. so macam kes balas dendam la kot..tambah-tambah kalau break sebab bf curang..
  • 2nd, mungkin sebab dah desperate sangat.. yela, umur makin menginjak, tapi tak jumpa calon yang sesuai lagi.. tetiba sekali datang dua.. so, layan dua-dua pastu baru wat pilihan.. hohoho...
  • 3rd, mungkin dah perangai pompuan tue camtu.. suka tukaq-tukaq pasangan.. so takleh kata apa-apa la.. 
TAPI.... aku tengok macam perempuan malaysia ni setia-setia ja pon... contoh-contoh terdekat pon cam tue ja.. cam kawan-kawan aku, suma setia ja.. tup-tup da nak kawen.. selingan sikit, congratulation aku ucapkan pada kawan-kawan aku yang nak kawen dan dah kawen pon.. aku tumpang gembira bagi depa.. 

pada pandangan aku la, perempuan nie dia jenis yang setia sungguh.. dia jadi lagu tue (tak setia) mungkin sebab trauma dengan kisah lalu.. huhuhu... pendapat aku la.. 


adoyai.. sempat lagi aku berblogging.. esok ada training Hazard.. sehari suntuk pulak tue.. tapi yang bestnya ada makan free.. hihihihi...

p/s: aku masih rasa terkilan sebab takdan jumpa tokwan sebelum dia pi buat selama-lamanya... al-Fatihah..

nota kaki: lenguhla tangan kiri nie.. pagi tadi kena injection thyphoid.. kalau keja kilang makanan memang wajib kena inject.. nie 2nd time kena.. dulu kena inject time keja pizza hut..

Wednesday, October 10, 2012

KeHiLaNgAn

Salam semua..

Tanggal 08 Oktober 2012, aku telah kehilangan orang yang aku sayang.. tokwan aku pergi tinggalkan kami..semua orang tak menduga dia nak pergi tinggalkan kami buat selama-lamanya..

2 minggu lepas,  tokwan kena admit kat hospital.. tapi lepas 3-4 hari, da boleh kua wad.. ingat nak balik dengan adik.. tapi mak cakap, balik raya ja.. alang-alang nak balik..

time ada emergency, boleh plak ari tue jugakla aku tertinggal phone kat rumah.. dua-dua tepon pulak tue.. huhu.. tengahari baru balik rumah nak amek tepon and lunch.. sekali tengok, banyak giler miscall.. mak aku bising2 coz aku tak angkat tepon.. tokwan meninggal pukul 10pagi.. aku dapat tau pukul 1.30 petang..

kalut la kemas barang.. tapi tak bawak balik apa pon.. balik sehelai sepinggang ja.. solution contact lens dan  casing lens pon beli kat kampung.. lupa nak bawak balik.. gerak dalam kul 1.40 petang.. aku sampai kampung dalam kul 5.20 petang.. tapi tak sempat tengok..sampai-sampai, depa dah nak kambuih tanah dah pon.. aku cuma sempat dengar baca talkin ja..

terkilan rasa.. hari tue time arwah tok pon takdan.. sampai kampung, depa dah kebumikan sejam yang lepas.. sedih sangat.. sekarang nie aku hanya ada sorang tok ja.. sebelah mak.. sebelah ayah aku, dua-dua dh takdak..

moga roh mereka dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang-orang yang soleh dan beriman... amin..

al-Fatihah..




Sunday, October 7, 2012

McD SaMuRai BurGer

Salam semua..

Dah try samurai burger kat McD?? aku dah gi makan last week.. dengan housemate2 ku..

bagi aku, bolehla tahan.. tapi ada housemate aku sorang nie suka.. sebab burger samurai tak pedas.. dia tak makan pedas.. so konklusi aku, orang tak makan pedas mesti suka burger nie..

1st impression aku, daging burger nie rasa cam daging masak hitam pon ada.. tapi versi manis punya.. korang ada rasa tak cam aku rasa nie??

Air pulak nama Sakura McFizz.. Sakura tue...!! tapi air nya kureng sikitla.. air sakura nie campuran Sprite + Ribena.. lagi satu menyebabkan rasa kureng, sebab takde ais kot.. ingatkan memang set nie airnya takde letak ais.. tapi bila housemate yang lagi sorang beli set ayam, air dia pon takde ais.. nampak sangat ais kat McD Rawang nie da abes stok.. huhuhu... kesian kami.. teraniaya...

kat McD Rawang nie, sentiasa penuh dengan manusia.. lagi lewat malam, lagi ramai orang.. orang datang celah mana pon tak tau.. hehehe... ada sekali tue, datang kul 9++ malam, ramai giler orang.. meja full.. so, terpaksa mengalah gi cari tempat makan lain...

p/s: esok da keja balik.. rasa malas... kalau tanya semua orang pon mesti cakap malas gi keje kan.. kalau gi jalan2 laju je.. hehehehe...

Friday, October 5, 2012

iMPiaN

Salam semua..

Dah masuk bulan 10 pon.. lagi 2 bulan ja kita dah nak masuk ke tahun baru.. banyak lagi angan-angan dan impian yang belum tercapai..

impian untuk beli kereta dah tercapai.. walaopon keta kecik je.. tapi at least ada, padanlah dengan gaji yang kecik je nie.. (baru perasan, tak penah amek pic keta lagi.. jgn majuk ye cik putih..)

keja pon cam ok je kot sekarang nie.. so far, kat sini banyak benda baru yang boleh belajar.. kat sini boleh belajar more specific kepada bahagian kualiti. Kursus pon disediakan.. sekarang nie terlibat dengan documentation.. adoyai.. pening nak mikir siapkan dokumen.. dokumen ISO + dokumen untuk hazard lagi (untuk dapat international certificate, so bolehla pasarkan produk ke obersea nuu..)

cuma ada lagi satu impian belum tercapai.. apa?? rahsia... satu ketika nanti akan diumumkan kelak.. hehehe...

ada banyak lagi impian.. nak beli rumah.. nak bawak mak abah pi haji.. dll..

kami yang happening... 

p/s: actually nak sambung wat dokumen dari kul 8 td lagi.. tapi... mula2 start dok tengok adam hawa ep 21-24.. pastu online sampai sekarang.. dah kul 11 mlm dah ponn.. ish2.. da.. da... stop... bye2...

Thursday, September 27, 2012

PenGaLaMan KerJa

Salam semua..

pada sapa-sapa yang tak tau lagi, aku sekarang nie dah tukar keja baru lagi.. hahaha... asyik tukar-tukar keja je kan.. dalam masa 2 tahun nie, nie tempat kerja aku yang keempat.. dasyat sungguh aku nie..

1st time melangkah ke alam pekerjaan (ceh!ayat skema), aku jadi RA kat UPM under fakulti aku.. tau tak apa tue RA?? RA tu means Research Assistant.. nama cam gempak je kan.. padahal keje nya cam student final year je..bertahanla hampir 8 bulan.. berhenti pon atas sebab-sebab tertentu.. di samping aku jadi RA, malam-malam aku buat part time kat Pizza Hut Mines.. gigih tak aku.. tue lah permulaan hidup aku.. mencabar tak?? heheheheee...

pastu awal tahun 2011, aku dapat keje kat bukit beruntung sbg Food Technologist.. nama je gempak tapi keje nya tak segah mana pon.. hingga kan receive barang pon aku kena buat, timbang kotak nak recycle la, dgn keje2 QC. Adoi.. Ponat.. balik keje je terbungkang tido.. penat sangat tawaf kilang tiap-tiap hari.. kat sini dapatla aku bertahan setahun.. tau sebab pa kena jugak tahan sampai setahun walaupon hati memberontak nak cri keja lain?? sebabnya nak amek experience keja.. nanti senang nak apply keja baru sebab kebanyakan tempat nak amek orang yang ada experience.. kita nie dah la budak bio.. tetiba masuk food pulak kan.. lari bidang dah tue..


pastu tukar keje lagi.. keje kat rawang pulak.. kat kilang makanan jugak sbg Junior QC Supervisor. yang nie keja senang la sikit.. handle GC je.. tiap-tiap hari inject sample.. kekadang tue sampai kul 9 dok keja lagi.. huh.. penat jugak.. tak penat dari segi keja yang kena tawaf kilang tapi penat menunggu sample bila nak abes.. tak penah abes..kekadang ahad pon kena keja.. kat sini tak tahan bukan sebab kena marah, tapi sebab takdak life.. mau tak nya, isnin-ahad keja.. tapi bila dapat gaji tersengih la jugak, mau taknya asyik OT je memanjang.. tempat nie bertahanla 4bulan..


dan yang terakhir mengikut rekod, adalah di sebuah kilang makanan jugak sbg QC Executive. Aku dah keja hampir 3bulan.. So far, so good. walaupon kekadang ada benda urgent and kena rushing settle kan suatu keja, tapi masih under control. kat sini aku takde OT.. masuk 8.30am, balik 5pm.. sebelum kul6 aku dah cabut balik rumah.. hahaha.. kat sini aku control kualiti production kilang aku.. Wah!! Kilang aku tue.. marah Dato' nanti.. section yang diamanahkan kat aku.. ada 3 kilang kat sini, means 3 section la.. tiap-tiap satu section tue ada sorang QC Exec.. tapi section aku la paling tak kritikal langsung, bak kata manager aku.. agakla coz senang la jugak nak handle budak2 nie..

Wah.. wah.. panjang lebar aku bercerita ye.. okla.. nanti kita sambung lagi part 2 pulak.. hohoho.. (da ngantuk)...

p/s: actually aku baru balik tadi dalam kul 10.30 pm dari kilang.. kami nie kena melawat kilang at least sekali dalam sebulan di luar waktu keja.. huhuhu.. peraturan yang nie la susah sekali aku nak wat.. tengok, dh hujung bulan, baru aku pi wat spotcheck memalam...


Saturday, September 22, 2012

MUARA HATI

Salam semua...

layan lagu nie...





pengaruh cite adam hawa... hmm.. tak sabar nak tengok sampai abes.. cepatla sikit abes.. aku asyik teringat2 je nie...

Monday, September 17, 2012

aDaM & HaWa

salam semua..

korang tengok tak drama Adam & Hawa..?? cite nie main kat astro je.. so kat sapa2 xda astro cam aku nie takleh la tengok on time.. orang dah episod 13, aku baru nak masuk episod 10. tengok kat internet lambat beberapa hari dari tarikh tayangan.

hmm.. takpela.. at least ada gak yang nak share kat internet cite nie.. bolehla kami-kami yang takdak astro nie tengok.. nie link blog yang boleh tengok macam2 cite.. adam hawa, trilogi cinta dll.. click sini

nak donlod kat sini pon boleh.. tapi aku malas nak donlod.. aku tengok terus je.. malas nak simpan wat koleksi.. tu lah sebab external hard disk aku tak penah nak penuh.. orang lain dah 2-3 external.. aku satu pon tak penuh-penuh..

la nie, dok tunggu ep 11 + 12 donlod.. eh?? tadi cakap takmau donlod... terpaksa donlod coz episod nie tuan punya blog tak upload lagi.. dia bagi link ja kalau sapa nak donlod.. dah aku tengah tengok cite nie, donlod jela.. aku sekali tengok, direct 4 episod. kawan aku dorang tengok tiap2 hari.. aku malas nak tengok day by day.. express terus.. 1 day for 1 week punya cerita.. so, aku terbelakang la sikit nak tau next episod.. takpala, janji bahagia.. hehehehe...



kat sini pon ada pasal cite adam & hawa...http://admya.blogspot.com

okla.. donlod pon dah almost complete.. bye2.. I nak layan adam & hawa..

p/s: nak pi start moto coz da 3hari tak start, takut rosak lagi.. tapiiii... ada orang lepak pulak kat luar tue.. huhuhu.. seganla den...

Sunday, August 26, 2012

...SeLaMaT aRi RayA...

Salam Semua..

SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR, BATIN XDE YE... hehehehehe...

Camne raya tahun nie?? Meriah tak?? Cik Waniey kita nie cam biasala.. biasa2 ja rayanya.. tapi start tahun nie dah tak dapat duet raya.. selalu tyme raya, orang kaya tapi aku kayap.. kuikuikui... bankrap aku.. selamatla sepupu sepapat yang tecik2 tue tak ramai sangat.. adik pon sorang ja...

tahun nie bagi duet raya kat tok.. tahun lepas bagi kat arwah tokwan, tapi dah tahun nie dia dah xda, so aku bagi kat tok lah sekali kerongsang jugak.. kat tokwan belah abah bagi kain pelikat ja.. duet raya tak bagi pon.. takpa, tokwan dah kaya.. hehehehe...

raya kali nie tak amek banyak gambar pon.. ada la sekeping dua gambar mencapap aku... raya keempat petang dah balik sini.. coz raya kelima dah kerja.. hmmm... biasala bila dah keja, tambah2 keja kilang je kan.. mana boleh amek cuti lama-lama..

raya pertama.. 
oren Cik Waniey kita.. heeeee.... (nmpk matured tak bila aku pkai tudung nie.. hehehe)

raya kedua.. (baju recycle kenduri zahir.. hehehe)

bersiap nak pi rumah sedara.. mula-mula aku drive.. pastu suh pakngah aku drive coz abah dengan pak njang aku bawak laju giler, takdan den nak kojar..


raya ketiga...

kat luaq rumah.. dok tunggu cik Tikah dengan Pn Bibah tak kuaq2 lagipon.. Balik rumah tokwan kat Baling.. Abah keja dah, so akula jadi dreba...

nie my lovely parent.. nie raya kedua.. 
nak pi jalan rumah sedara.. pak njang dok picit hon kat luaq.. kami boleh dok posing lagi.. hehehe...


with my mummy... raya ketiga...

tuelah serba sikit ceritera raya aku.. hangpa camna pulak? 

merdeka nie, InsyaAllah aku balik Kedah lagi.. heee... dah mintak cuti 1hb.. dah approve pon... tak puas raya lagila... 

p/s: taun depan taktau raya mana lagi.. rumah mak mentua kot... hahahaha... gurau-gurau ja... mak mentua dok celah mana pon taktau lagi... hihihihi....



Saturday, August 11, 2012

Salam semua...

Akhirnya.... setelah sekian lama tak update..
Kehidupan sekarang sama je macam dulu.. cuma skrg dah bertukar tempat baru.. new place, new environment, new people.. so kena adapt and learn more la...

Salah satu azam aku dari tahun 2010 adalah nak dapat kerja yang stabil.. So, aku rasa sekarang dah tercapai kot.. tapi kalau dapat kerajaan lagila tercapai impian tue... Alhamdulillah, sekarang aku memang sepenuhnya dalam bidang industri makanan.. walaupon dulu bercita2 nak amek dietetik, tapi tak dapat.. akhirnya dapat kerja dalam industri makanan pon dah ok kan...

Azam yang satu nie yang susah sikit nak capai.. mungkin tak sampai masa yang sesuai lagi kot.. orang cakap apa 'tak sampai seru lagi'....

okla untuk permulaan post di tahun 2012..padahal dah nak hujung tahun pon..

and nak wish 'Selamat Berpuasa' walaupon tinggal lagi seminggu je nak posa dan 'SELAMAT HARI RAYA'.......