Sunday, November 25, 2012

LaGu YaNg BerJayA ke AJL!!

Salam semua..

rajin pulak aku update ari nie.. jom terjah lagu yang dapat ke AJL (bagi sesape yg tertido time tengok tadi, aku pon tertido kejap..hehehe) :

1. Idola - Azlan & The Typewriter
2. Pelangi Senja - Stacy
3. Anak Kampung - Jimmy Palikat & One Nation Emcees
4. Terukir Di Bintang - Yuna
5. Ombak Rindu -  Hafiz & Adira
6. Tanpamu - Amir Jahari
7. Lagu - Bedroom Sanctuary
8. Teman Pengganti - Black & RJ (ganti Malik)
9. Ku Akui - Hafiz
10.Simetri - Hazama & Amy Search
11.Andaiku Bercinta Lagi - Mojo
12.Patah Seribu - Shila Amzah

Wah!! bukan calang2 jugak yang listed nie.. tapi lagu 'Tapi Bagaimana' tak dapat.. i loike this song.. it's okla.. at least my song listed.. Andaiku Bercinta Lagi............

omelan cik waniey: jom-jom tido.. actually nak cite pasal dapat tiket konsert free.. esok jela ye...

Twilight Saga-Breaking Dawn Part 2 (Final)

Salam semua..

Dah tengok twilight lom? kalau belom tue pegila tengok.. best sangat.. lagipon nie final episod untuk twilight.. lepas nie rindula dengan edward and bella.. dah last episod... walaopon sesetengah orang cakap tak best citer nie, slow je.. tapi aku sukaa sanggaatt..


episod nie mengisahkan kehidupan baru Bella sebagai vampire. Comelkan anak Edward & Bella? Renesmee Cullen.. dalam episod nie menunjukkan Edward & Jacob bersatu untuk menyelamatkan Renesmee.. Renesmee dalam bahaya sebab salah sorang vampire yang lain, kalau tak salah sepupu Edward dari mana ntah ternampak Renesmee time dia melompat untuk amek emping salji.. time tue Bella bawak Renesmee keluar dengan Jacob.. pastue, hal nie sampai kat ketua dorang, macam paderi kot.. ntahla, aku pon tak sure jugak.. hahaha.. 

kalau ikut undang2 dorang, dorang tak boleh menghasilkan anak yang berasal daripada vampire iaitu dipanggil anak abadi.. coz nanti anak nie akan buat huru-hara kat manusia.. tapi Renesmee bukan anak abadi sebab dia lahir time Bella masih manusia. Jadi dia adalah separuh manusia separuh vampire... so, keluarga cullen nie pon sibukla mencari saksi dan bukti untuk tunjukkan anak nie bukan hasil anak abadi.

Jacob setia disisi Renesmee..

nie adalah ahli keluarga yang sokong dorang.. time nie keluarga cullen dah berdepan dengan ketua vampire dan sekutunya.. kalau dah takda jalan penyelesaian mungkin dorang akan berlawan.. geng-geng Jacob pon join jugak untuk tolong Edward.


mereka da start nak berlawan. time dorang berlawan nie, ada sekor serigala mati mula2 tue.. tak sure sapa.. Leah kot.. sedih tau.. huhuhu...

Ending citer nie mestila hepi ending.. and nak dekat last tue, Jacob panggil Edward ayah.. hahaha... Si Alice kan dapat tengok masa depan.. dia tengok future nanti Jacob akan dengan Renesmee.. tak dapat Bella, dapat anak pon jadila.. hahahaha..


habesla episod Twilight.. Sekian..


omelan cik waniey: Kalau jadi baik sangat pon susah jugak kan.. kita baik untuk bagi semua orang selesa dengan kita.. tapi bila sampai satu tahap orang tu pijak kita balik.. macam mana nak buat?? aku tak maula serius2 sangat and xdala nak terlalu tegas, nanti susah nak mintak tolong dorang wat apa2.. tapi lain pulak jadinya.. huhuhu...






Monday, November 19, 2012

SuRat CinTa

Salam semua..

ari nie dikejutkan oleh panggilan telefon dari abah.. ada surat lamaran sampai kat rumah.. tak sangka lamaran yang mengejut camnie.. takde inform pon.. ari tue dah konfirm kan balik, tapi takda respons pon.. rupa-rupanya dia nak buat surprise.. So Sweeetttt...

TQ En. JPJ coz bagi surat cinta kat saya.. tapi saya tak puas hatila En.JPJ.. saya bawak tak laju pon.. 108km/j je.. kalau tau nak kena saman, baik bawak 140-150 km/j.. baru rasa berbaloi nak bayar saman.. kena kat area gerik.. mengikut surat tue menyatakan bahawa (apsal skema plak) kat kawasan tue 90km/j je.. adoi.. mana la nak perasan.. ingatkan sama ja dengan highway, 110 km/j..

ada jugak eh mata2 aes nie kat jalan-jalan biasa camtu.. bukan highway pon.. mungkin half highway la coz tepi-tepi simpang masuk kampung-kampung.. sabo jela.. pastu kena la bebel dengan mak.. dengar jela.. panas je hati nie kan.. dahla tengah masak tadi.. nasib dah nak siap masak, kalau tak ada ja yang kurang rasa nanti sebab masak dengan hati geram.. hahaha...

So, kepada kawan-kawan semua 'Berhati-hatilah di Jalanraya'.. banyak mata2 aes nie..

p/s: rasa rumah dulu lagi best dari rumah sekarang.. why???

Sunday, November 18, 2012

VirUs JaHat

salam semua..

mood ari nie sedih cket.. external hard disk kena virus.. abes suma folder hilang.. gambar2 time study banyak + jalan2 dengan kawan2.. huhuhu.. lepas nie memang fobia nak bagi orang pinjam!! huhuhuhu.... abes suma kenangan2 + memori2 dulu hilang.. games and lagu and movie2 hilang aku tak terasa sangat.. nie suma picture hilang + ada satu folder diary aku dulu kala, coretan2 tak puas hati, kisah suka duka aku.. kalau boring2 suka baca balik.. kekadang tergelak sendiri bila baca tulisan dulu2 time aku tengah moody or sakit hati.. penuh feelin.. tapi sekarang dah tak ada..

p/s: adakah bermaksud aku kena mulakan hidup baru?? sekarang aku dah berbeza.. da malas nak tulis2 bagai and kua jalan2 bergambar dengan kawan2..

Friday, November 16, 2012

Hai!

Salam semua..

lama tak update.. laptop rosak.. baru je kua ICU minggu lepas.. banyak cite nak kongsi.. taktau nak stat dengan yang mana satu dulu.. entri kali nie just want to say 'HI'..........

p/s: prinsip aku, aku tak suka orang yang tak pandai berdikari especially guys.. mungkin sebab aku rasa aku boleh survive sensorang kat sini sebelum aku ada kawan2 rapat macam skrg.. salah ke prinsip aku nie?