Monday, November 29, 2010

MAHA 2010

Salam...


Korang ade gi tak MAHA 2010 kat Mardi Serdang???
semalam pegi ngan kawan2, letih sangat3.... niat hati pegi MAHA tue coz nak gi SUA RASA... tapi bila sampai kat tapak MAHA tue je... bukan main besar nye lagi ... ngan halls sume jauh2 + ade khemah2 kecik pameran & jual buah-buahan + pokok.... Tudung + baju + selipar pon ade jual... 


penat dok langut tengok kat atas langit kot-kot ade nampak belon SUA RASA ke... pusing kiri, kanan, belakang, depan... tak nampak pon... pastue dorang cakap nak gi SUA RASA kena gi naik bas plak kat situ... bas disediakan... nak gi melawat rumah2 negeri + mini zoo naik kenderaan ala2 yang kat zoo tue... cam kenderaan yang kita naik untuk tengok night safari kat zoo taiping tue... So, konklusi nya, tak pegi SUA RASA.... Nini mouse


ktorang masuk hall yang makanan2 tue je... pegi 1 hall je... ramai orang... yela coz hall tue hall makanan.. so bleh test + merasa makanan... sambil jalan, perut kenyang... hahahaha... hall yang local & international company tak pegi pon... hall yang ade booth Biotech pon kitorang xmenjenguk pon.. soriii... Cool


adela dalam 3-4 jam berjalan2 kat situ... tapi tak abes pusing lagi... panas sangat cuaca + dah kul 2.30ptg... malas nak semayang kat situ... so, terusla merempit balik... nasib baek naik moto.. memang jam teruk... terpaksa memberanikan diri menyelit2 diantara kereta2 yang sangat panjang berbaris itu.... hohoho... akhirnya sampaila rumah dalam kul 3 petg.... semayang + masak nasi (w/pon dah jadi tester kat MAHA tapi still nak nasi) + makan la apalagi... hehehehe....


pegi MAHA habes....... 
1. Krim Haruan (RM10) - utk parut2 luka, parut2 jerawat, luka2 gigitan serangga
2. Check paras gula dalam badan (RM3) - 3.6 je...  normal 5-7... pastue dia nasihatkan makan bayam banyak2... nie sbab bekfes makan ckit je coz nak simpan perut jadi tester... tyme check paras gula nie baru jadi tester minuman... makanan tak sampai lagi... konklusi nya, kena makan gula banyak.. makan gula cam makan nasi... hahahaha...
3. anak tudung syria (RM5)- tengah pakai nie... hahaha... gila cewi...
4. Air kelapa (RM2) - mahal kot... padahal air nye xrasa cam kelapa pon... rasa cam air kosong + gula + ais je... 


So, TOTAL= RM20


p/s: sape2 yang tak pegi lagi, pegila... best... korang pegi masuk hall makanan... sure kenyang... hehehe.. xsempat bergambar... coz sume keletihan + xde mood nak bergambar...


***niat hati nak beli kaktus tapi tak sempat pegi kat orang jual2 pokok... 

Friday, November 26, 2010

KKHH Versi MeLaYu

Salam...


Apekah itu KKHH??? full name 'Kuch Kuch Hota Hai'....


KKHH akan ditayangkan dalam versi melayu... tapi nama drama tue bukan KKHH la.. tapi 'Dia Atilia'... Semangatla nak tengok... coz saya peminta tegar KKHH... tapi mestila ada kelainan cket kan coz nie versi melayu... So, cerita nie dibuat berdasarkan persekitaran budaya melayu dan masyarakat setempat... *sumber HMetro*


Dulu suka sangat tengok Kuch Kuch Hota Hai.... coz lagu2 dye best2... dulu memang hantu hindustan... Sekarang tak dah coz cerita hindustan sekarang tak sebest dulu... pendapat saya la..


suka lagu nie...





Rani Murkerjee chantek + Kajol cute...


Dulu-dulu tyme hantu hindustan... adik amek Rani Murkerjee, saya Kajol... hahahaha... pelakon pujaan la katakan... suweeetttt....


dan lagu nie jugak....





tapi pas abes je dorang nyanyi, kajol sedih... dia pegi pastue, menyendirikan diri... sian dia... huhuhu... (stil igt ooo smpai skg... notes kuliah sush benar nk igt.. hohoho)...


ade lagi 1 lagu... tapi tak ingat tajuk ape... search tadi under KKHH pon xjumpa... yang mula2 SRK ngan Kajol masuk kolej tue... before Rani Murkherjee muncul... rentak lagu tue rancak... alaaa... nak dengar lagu tue... ade sape2 ingat tak tajuk lagu tue...???


ok... berbalik kpd KKHH versi melayu a.k.a. Dia Atilia... yang tak best nye coz pelakon filem nie saya tak brpe suka sangat.... sari to say ok... heroin dia a.k.a Atilia dilakonkan oleh Fasha Sandha... So, saya memang tak berapa nak berkenan ngan Fasha Sandha... Pelakon utama yang lain adalah Zamarul Hisham & Almy Nadia... kiranya Fasha Sandha jadi Kajol a.k.a Anjelli, Almy Nadia jadi Rani Murkherjee dan Zamarul Hisham for sure la SRK...


nak tau full description about Dia Atilia, korang tgkla kat hmetro hari nie... or klik sinie...




Selingan...... Selingan..... Selingan......


Nak Senaraikan Filem Hindustan Yang Menjadi Pojaan Saya Suatu Ketika Dulu:


1- mestila KKHH no.1
2. Mann
3. Mohabbatein
4. Kaho Na Pyar Hai (kazen saya siap terer lagi cara menari yang dekat pantai tue.. dasat2)
5. Dil To Pagal Hai

*****ade banyak lagi... tapi tetibe terblur kejap xingat tajuk... heheh...

Wednesday, November 24, 2010

uR DeciSiOn??

Salam....


Antara games dgn movie mana best???

for me....... sAyA SaNgAt SukA GAME..... tak taula nape???

movie saya akan tengok bila movie tue memang saya sangat3 suka jer... hohoho...

kadang2 ikut mood laaa...

tapi if game xpayah tunggu mood datang, coz mood utk game xpenah hilang...
hahahaha...

citer korea layanla jugak kan... 
tapi selalu citer korea panjang2 episod nye...
sekarang nie dlm sehari bpe jam je masa free yang ada...
pagi2 dtang lab... tue la kot masa free yang ada...
malam2 xsempat coz tiap2 malam ada keje lain... (orang-orang tertentu je tau ape maksud disebalik ayat nie... hahahaha... main teka teki la plak)
jumaat je free kot....
if nak harapkan weken, mana sempat...
weken la hari nak meluangkan masa dengan rumah... ececeh...
kekadang dorang ade plan jln2... haaa... dh xde masa free...

actually nak cakap, tadi baru dapat game baru.... hehehehe...
suka nyeeee...
tak explore lagi game ape... hope xmengecewakanla...


p/s: ayat cam busy giler kan... hahahahaha...

KalaU BerPacaRaN

Lagu Sohaimi Mior Hassan, Ana Raffali & Altimet (KALAU BERPACARAN)

Tuesday, November 23, 2010

GudLAk to aLL SPM StuDent

Salam....


Hari nie bermula nya pertempuran yang hebat antara....

STUDENT FORM 5 & SPM....


GoOd LuCk my sis... hope u can do it....

Aku pulak yang cuak lebih-lebih...
adik rilex jer... 
semalam tepon dia...
pagi tadi pon sms dia...
risau2...

pagi nie paper BM 1, petang pulak paper BM 2...
esok English...
aku risau subjek add math + bio + chem + fizik
balik raya ari tue baru la dia nk study add math...
nak tolong ajar pon, otak dh ke bio sekarang nie...
kena study balik... ajar cket2 bolehla... 

tips??? ntahla...
SPM aku pon xdela bagus sgt pon...


image atas nie bukan untuk student SPM je... 
sume yang bergelar student blehla mempraktiskan nya...

p/s: gudlak jugak untuk kazen2 saya yang menduduki SPM hari nie...

Monday, November 22, 2010

dapat award...

Salam...


tetiba dikurniakan award... hoho... tenkiu!! tenkiu!!!


xdela intersting sangat pon blog nie.. tapi dah orang nak bagi... amek jela kan... hehehehe... Bé ký tự


kemalasan sebenarnya nie... tapi xpela... ari tue tuan empunya blog dah tag yang contest konvo.. tapi terlupa terus.. xbuat pon... hehehe...


ok2.... jom tolong jawabkan soalan kat saya...



1. manyusoef.blogspot.com di mata kalian..
nice blog... suka baca blog dia nie coz dia rajen hapdate... *aku nie malas cket nak hapdate*... and cara penulisan dia pon best.. simple dan padat... *puji lebih nie... xde ape2 ke... hehehe*

2. nama blog anda & kenapa letak nama tu..
3. nama url blog anda & dari mana datangnya idea tu..
nama blog & url??? dua2 sama je... so sekali jawab untuk 2 soalan nie... jimat tenaga nak taip... hehehe...
guna nama waniey sakura... kenapa??? sebab memang dari frienster----> facebook-----> hinggalah ke blog saya meletakkan nama waniey sakura... waniey tue memang dari singkatan full name... sakura tue ntahla.. sebab waktu kecik2 suka sangat kot tengok cardcaptor sakura... sampai ke besar dok terikut2 lagi dengan anime tue... *panjang lebar =)*

4. apakah kaedah dalam penulisan blog anda..
macam2... ikut mood la... tapi kebanyakan nya kisah hidup saya... aktiviti hariandll... sesuai dengan description bawak nama blog tue... semuanya tentang kita....

5. apa perasaan anda bila lihat blog orang chantek & menarik sedangkan blog anda tidak (kadang-kadang blog sendiri menarik tapi merendahkan diri)
jelez la... tapi nak menchantekkan blog ade perasaan malas... coz malas nak search benda2 yang chantek yang boleh letak kat blog... pemalas... mula2 je smgt berkobar2... hehehe...
tapi saya berpuas hatila dengan kechantekan blog saya yang tak seberapa nie...

6. bilakah blog anda diwujudkan..
bulan mac 2009...

7. siapakah orang pertama yang tahu & menjadi pengikut/sahabat blog anda..
xpastila... tapi kosmate saye la... samada citramaya or mak nenek wannabe..

8. sila tag 5 nama lain untuk menerima anugerah tersebut & paskan syarat-syarat ini.
dengan berbesar hatinya, saya menganugerahkan award nie kepada....

**epon 
**jue (laptop dah elok kn... so rajin2 kanla wat award nie eh)
**jieha (ko wajib buat...!!!)


Syarat-syarat:
1. wanieysakura.blogspot.com di mata kalian..
2. nama blog anda & kenapa letak nama tu..
3. nama url blog anda & dari mana datangnya idea tu..
4. apakah kaedah dalam penulisan blog anda..
5. apa perasaan anda bila lihat blog orang chantek & menarik sedangkan blog anda tidak (kadang-kadang blog sendiri menarik tapi merendahkan diri)
6. bilakah blog anda diwujudkan..
7. siapakah orang pertama yang tahu & menjadi pengikut/sahabat blog anda..
8. sila tag 5 nama lain untuk menerima anugerah tersebut & paskan syarat-syarat ini.

PRIVACY

Salam...

lama xupdate... baru menjenguk blog nie... yela coz baru ari nie online pas raya haji...
mood raya still ade... perlu ke???

MAAF....
blog nie terpaksa dibuang link nye dari facebook.... hohoho...

REASON???????
coz balik raya hari tue, makcik2 tanya ade facebook x...
for sure la mesti ade kan...
cakap jela ade...
dorang cakap search xjumpa pon...
yela...
kat facebook mane nak letak nama full kan... SITI SALWANI...
letak name komersial jela... WANIEY SAKURA
for sure la dorang memang xjumpa... 
if korang pon yang tau nama full I je... 
dapat ke korang cari facebook gue... mesti x kan... huhuhu...

SO, disebabkan dorang xjmpa cari... 
dorang pon bagi name facebook dorang suruh add.. hohoho...

SO, nak post ape2 nanti kat facebook mesti pikir 2-3 kali dulu...
before nie juz ade kazen sorang je kat facebook tue... 
xde sanak sedara, sepupu sepapat yang lain pon...

MAKA, tadi terklik la add as friend kan... hehehe...
hope dorang xjumpa la blog nie...
bukannya ape... seganla if dorang baca entri kat blog nie kan...
xpasal2 ape yang ditulis kat cnie tersampai kat mak ayah... malu la saya... 
kawan2 xpela.. xkisah pon...
sebaya...

p/s: nka cite sal raya tapi pic xupload lagi... xbwk external... esok2 jela...

Monday, November 15, 2010

SALAM AIDILADHA

Salam....


...SALAM AIDILADHA....


Esok petang saya berangkat pulang... hehehehe... jangan jelez ye kepada sapa2 yang tak balik beraya... 
tapi sedih jugak coz malam raya baru sampai rumah... kesian dekat tok.. dia balut ketupat sensorang je.. kalau tak mesti saya & adik balik tolong... tapi adik buat keje lain la coz saya je yang balut ketupat.. dia balut xberapa jadi... (cewahh.. konon2 terer balut ketupat la nie ye... hehehehe... balut jela boleh, nak masak pulut xreti... takut terlajak masak or tak masak langsung... so serahkan pada yang pakar...).. cucu2 yang lain jarang balik sehari before raya... lagipon dorang still kecik2 tomey2 lagi.. saya je la yang daa besar... nak buat camne, dah namanya cucu first kan... kalau cousin sebelah ayah takla... semua dah besar2... yang nak kawen pon ade... xlama lg... maybe bulan 2 kot... (my kazen tau not me...)


terlupa nak tanya mak.... nak kueh raya ke... nak buat...hehehehe...Cool tapi kebiasaan kalau raya haji, dekat rumah juz kerepek2 je... kueh raya yang moden-moden nie xde... tyme raya puasa je ada.... selalunya raya haji xsemeriah raya puasa...


tahun nie xde sanak sedara pegi haji... kalau dulu tyme arwah tok ade, dia rajin pegi haji dengan tokwan (parent ayah)...lepas dia balik malaysia, macam2 dia beli... ari tue cucu perempuan sume dapat gelang sorang satu... cucu2 lelaki pon dapat... tapi xingat dorang dapat ape... tapi sekarang dah x la... dah lama tak menjenguh kubur tok... *tetiba touching2 cket*...Cool kawan2, tolong sedekahkan al-fatihah kat tok waniey... AL-FATIHAH...... Amin....


p/s: sabtu lepas test m-test... hurmmm... no komen... okla.. ade part susah, ade part senang.. doa2 jela hope lepas test nie.. dapat panggil interview plak ke... hopefully........

DiAm iTu LeBih BaiK

Salam...


want to share this wif u all...

saje2... xde maksud tersirat pon... Bear

klik sini if nak tau ape isinya.. (mls sbenarnya nak taip balik... hahahaha)

thanx to miss pengemis iman for this entry... 

Friday, November 12, 2010

Raja Farah Da JAdi Isteri ORang

Salam...

Tukar template lagi... saje ubah angin... hehehe...
ala-ala mohabbatein gitu... hohoho... 
saya suka citer mohabbatein... best... coz lagu dye best2... *tetiba termasuk citer hindustan plak*
Nini mouse
*kembali pada tajuk asal*

Raja Farah da kawen... alhamdulillah.. jadi isteri orang baik2 ye...
suka tengok Raja Farah coz dia cantik... Cool


(sumber dari website Ohbulan) *selalu jugak baca sal kisah2 artis kat cnie... tapi dah lama xbukak... tetibe tadi terpikir nk google la... *

kat WHI tadi ada siarkan pernikahan dorang nie...
xlama lagi mesti kua kat NONA plak kan resepsi dorang...
mesti meriah giler.... nama pon artis...

*suka tengok NONA coz tgk kat part yang tunjuk orang besar2 kawen... cantikla pelamin+perhiasan+baju pengantin+pengantin pon.. boleh tengok jela.. nak buat cmtue tak mampu kot..*
Little girlLittle girlLittle girl




Wednesday, November 10, 2010

YeAH!!!!

Salam...

semalam berjaya jugak stay up setelah sekian lama tak berjaga malam... dari kul12-2 je... tue pon ada iklan cket coz sambil2 tue makan nasi+ menyumbangkan suara elak tido dgr radio... hehehe... masak simple-simple je... juz wat ayam goreng kunyit jer...

pastue kul 4 terjaga... gi simpan pinggan + mangkuk + mug air teh susu... hahahah.. teruk betul anak dara nie...ish2...

pastue sambung la *study* balik kan... sampai subuh... then baru tido... tue pon mula-mula, puas pusing sana pusing sini nak bagi terlelap... coz dah melepasi titik kritikal dah (titik kritikal selalunay kul 12-3 la).. kang tak pasal2 kat lab mengantuk...

tau saya study ape??? 
TUE.... kat bawah tue la...

buku nie harganya rm23.90... (saje nak gtau)

soalan math dye senang je KALAU guna kalkulator la...
nanti tyme test xleh guna kalkulator rasanya... hohoho... dahla otak nie memang diajar menjadi otak kalkulator...
INSAK tue okla.. jawab logikla...
yang a quite bit difficult for me, english & verbal bahagian analogi...
english pon dahla tunggang terbalik... huhuhu...

verbal dye ntah ape2 je lagi...
contoh: lidah-pengarah
a) mata-gelap
b) berita-gempar
c) perang-dingin
d) meja-berita

agak2 ape jwpnnya...

jawapannya yelah D... (still konpius cmne nak kaitkan dua2 nie)


sape2 yang amek mtest gak... nie ade link yang mungkin boleh membantu utk menjawab soalan2 tue nanti.... (kawan yg bg link nie.. thank ye... silap2 dia tgh baca ape yg saya tulis nie... hehehe...SmileSmileSmile)
klik sini...

p/s 1: stil xabes study 1buku lagi..-__-"

p/s 2: ok2... stop dulu.. nak sambung study... ooppsss... xlah.. nak sambung online... hehehe... kat lab nie... now wait EFB soak in NaOH for 4hours, then autoclave..~_~





Tuesday, November 9, 2010

mandi-manda.....

salam...



guessing... guessing....
agak-agak, kitorang pegi mana nie???
cepat-cepat!!! sape teka betul dapat seposen...

xcukup-cukup mandi kat rumah... pegi cari tempat mandi lain pulak...


ktorang pegi berempat je... coz naimah, kak diana, tiqah, wawa balik kampung...
nana & sham keje...
dah dapat teka lom nie... 

konon-kononnya nak gerak kul 8.30pg... kul 8pagi sume dok terguling atas tilam lagi... hahahaha...
kul 9++ bru gerak kot...
tapi xpe.. ktorang ade drebar yang cekap... hehehe...
setengah jam je dah sampai tempat yang dituju...
pastue cari port yang best + cantik utk bergambar...

mula-mula celup kaki... uish... sejuknye....
pastue dah dapat berendam, xingat nak naik.. hehehe... tipu jer... coz sangat2 sejuk...
seyes.... air kat cnie memang sejuk lagi dari kat chamang ari tue... 




nie memang dah sejuk sangat nie... sampai menggigil2... berendam lama2, xsedar diri yang lemak tue bukannya banyak pon... hehehehe....

kawan2... dah dapat teka lom kat mana nie... okla... okla...

niela destinasi mandi-manda kitorang...
-

-

-

-

- eh... nape picture xnak kua lagi nie..

-

-

-

-
haaa... dah kua pon... dah tau kan ktne.... pegila ajak kawan2 or family if suka main air... hehehehe...

nak masuk sg tekala nie kena bayar rm1 untuk dewasa, rm0.50 untuk kanak-kanak...
yang xbestnye coz toiletnya memang xbest...
boyz okla kot... tapi gurlz macam saya nie xbest...
dahla cermin xde... xboleh nk mekap lebih2... hehehe...
juz cermin kecik compact powder je...


p/s 1: banyak lagi pic... tapi yang tue untuk simpanan sendiri & privacy la coz gmbrnya xcantik dan xleh tunjuk... hahahah...

p/s 2: dah beli buku m-test!!! mahal gakla.. rm23.89 kot... beli kat jusco equine semalam... 

p/s 3: tadi ade orang kol... ropa-ropanya, pakcik posmen... hohoho... kat rumah xde orang... poslaju yang saya order novel ari tue dah sampai... bestnya.... alamak!!!! nak baca yang mana dulu nie.... m-test???? novel?????

Monday, November 8, 2010

SeSuai KAh???

Salam...


sesuai tak muka nie nak jadi cikgu???? hohoho.....Dork

ari tue ada apply kpli... ari nie kua keputusan dapat tak 1st test dia.. Alhamdulillah, dapat... cuak plak... huhuhu...

test kat KL.. IPBA... 
dorang yang lain dapat kat smk seri indah je.. dekat je ngan rumah sewa.. huhuhu...
ari tue terlupa nak tukar tempat interview dari KL ke Kajang...
nasibla kan...Sad Sad Sad

agak2 soalan cmne ek dia nak tanya?????
sape ade buku m-test???
nak kena cari nie....

lagi satu...
ari sabtu & ahad nie ade biocareer fair & exhibition kat KLCC...
jom2, pegi ramai2... memeriahkan KLCC yang memang sentiasa ramai orang....

p/s: kawan2...Penguin Penguin Penguin doakan saya ye... moga dapat jawab test dgn lancarnya ari sabtu nie... SmileSmileSmile

Tuesday, November 2, 2010

:::Gila-MeNgGiLa:::

Salam...


Kegilaan novel dah datang nie... hahaha...
actually memang xpenah terpadam kot... cuma disebabkan 3-4bulan nie duit tue kena simpan ntuk benda lain...
so, perasaan nak beli novel pon terbantutla dari luarannya.. tapi dalam tak... hehehe...
gaji bulan nie, kira2 adela lebih cket...
so ape lagi kan... beli novel la... walaupon sume orang dah baca novel nie... saya ketinggalan.. hukhukhuk... tapi xpela... asalkan saya dapat novel nie jugak... huhuhu... 

tau tak novel ape??? entri yang bulan bape ntah ade saya cerita tentang novel nie...

VERSUS 
(lambat giler kau beli... hohoho... nak buat cmne, ongkosnya meleset cket 2-3 bulan nie)

laris ooo novel nie... kat mines, mid xde... malas nak cari kat kinokuniya klcc kan.. so order online jela... 
terpaksa la berkorban rm5 ntuk duit pos... huhuhu...

1st tyme nie beli barang online.. before nie xpernah lagi beli online...
sape2 yang malas cam saya, tapi suka novel dan sanggup melabur untuk kos penghantaran
klik cnie... banyak novel kat cnie... mcm2 ada...

novel yang dicari selama nie pon ada kat cnie.. dari final year lagi kot cari novel nie... Biarlah YM Berbicara... seronoknya...
saba2 waniey... beli satu satu... nanti kang hujung bulan xpasal2 kena buat loan ngan parent lak... hehehe...

LiSt Yang MeNanTi:

1-Biarlah YM Berbicara
(novel nie pon saya terlambat... tertinggal keretapi org tua2 ckp... novel nie pon sama ngan versus... letih saya cari... tapi xde kat kedai2 buku... ari 2 baca on9, cam best je cerita dye... kalau baca online biasala kan... xabes ceritanya... so, kena beli la if nak tau kesudahannya)


2-Tunas
(yang nie pon sama... orang lain dah brpa kali ulang dah ntah... ari tue jumpa novel nie...tapi tak terbeli pon.. xtau nape.. tyme tue xde mood kot nak beli novel.. hehehe...)


3-Lafazkan Kalimah Cintamu
(yang nie xla... hehehe... novel terbaru nie.... tapi xtau lg bila nak beli.. nie novel terbaru Siti Rosmizah... ala yang penulis novel 'Andai Itu Takdirnya'.. novel yang sangat2 touching tue... xpercaya bacala sndiri.. rugi xbaca... xtaula novel terbaru nie best x kan...)



p/s: nak beli novel mcm duit byk sgt je kn... hohoho