Monday, November 15, 2010

SALAM AIDILADHA

Salam....


...SALAM AIDILADHA....


Esok petang saya berangkat pulang... hehehehe... jangan jelez ye kepada sapa2 yang tak balik beraya... 
tapi sedih jugak coz malam raya baru sampai rumah... kesian dekat tok.. dia balut ketupat sensorang je.. kalau tak mesti saya & adik balik tolong... tapi adik buat keje lain la coz saya je yang balut ketupat.. dia balut xberapa jadi... (cewahh.. konon2 terer balut ketupat la nie ye... hehehehe... balut jela boleh, nak masak pulut xreti... takut terlajak masak or tak masak langsung... so serahkan pada yang pakar...).. cucu2 yang lain jarang balik sehari before raya... lagipon dorang still kecik2 tomey2 lagi.. saya je la yang daa besar... nak buat camne, dah namanya cucu first kan... kalau cousin sebelah ayah takla... semua dah besar2... yang nak kawen pon ade... xlama lg... maybe bulan 2 kot... (my kazen tau not me...)


terlupa nak tanya mak.... nak kueh raya ke... nak buat...hehehehe...Cool tapi kebiasaan kalau raya haji, dekat rumah juz kerepek2 je... kueh raya yang moden-moden nie xde... tyme raya puasa je ada.... selalunya raya haji xsemeriah raya puasa...


tahun nie xde sanak sedara pegi haji... kalau dulu tyme arwah tok ade, dia rajin pegi haji dengan tokwan (parent ayah)...lepas dia balik malaysia, macam2 dia beli... ari tue cucu perempuan sume dapat gelang sorang satu... cucu2 lelaki pon dapat... tapi xingat dorang dapat ape... tapi sekarang dah x la... dah lama tak menjenguh kubur tok... *tetiba touching2 cket*...Cool kawan2, tolong sedekahkan al-fatihah kat tok waniey... AL-FATIHAH...... Amin....


p/s: sabtu lepas test m-test... hurmmm... no komen... okla.. ade part susah, ade part senang.. doa2 jela hope lepas test nie.. dapat panggil interview plak ke... hopefully........

2 comments:

man yusoef said...

peh...siap wish kat blog tu..hahaha...kat kg johor rasanya xda pon ketupat ni...pkai segera punya...lainlah time raya puasa...confirm mcm2 hado...hahaa

waniey_sakura said...

biasela... raya haji tetap raya jugk... hehehehe...

aah... kat sblh utara je kot gna ketupat palas.. dlmnya pulut... korang dalam sarung yg petak2 tue kn.. dari kelapa eh... isi dlm tue nasi kn...