Sunday, April 10, 2011

CuBaAn PeRtAmA~nOt bAd

Salam...

hepi weken... 

but esok kita sume dah start keje + pegi kuliah balik ye... T_T
this weekend cuti 2hari.. \\(^___^)//
rest puas-puas kat rumah setelah 2minggu berturut2 keje ari sabtu...
tapi semalam merayap jugak.. tak dok rumah pon.. gi Pekan Rawang.. cari langsir dapur.. mula2 mak nak tolong buatkan, pastu dia cakap beli sendiri la kat cnie.. -_-
hmm.. actually nak beli yg kira meter tue and then jahit sendiri.. tapi singgah Mydin ternampak yang dah siap juz rm 29.90 je.. okla kan.. dari penat lelah nak jahit and then tak cantik.. baik beli yang dah siap.. and then singgah Giant.. saje jalan2.. thehehe..

nielah langsir nya.. ok kan.. sampai je rumah, terus pasang kat tingkap.. excited....^__^

ari nie tak pegi mana2 pon.. just pegi pasaraya dekat rumah je.. beli barang2 rumah.. and then "termasak" nasi lemak utk lunch.. hehehe.. tetiba "terjadi" rajin pulak ari nie.. 1st tyme tau masak nasi lemak sorang2.. before nie selalu masak dengan kawan2.. tue pon jadi asisstant chef je.. tp ari nie memang jadi chef sorang2.. hahaha.. masak yang lain ok, sambal tumis, telur.. cuma sukatan santan utk nasi tue yang tak berapa pandai lagi.. hmm.. tapi not badla.. cuma rasa cam kurang lemak sikit.. nasi pon jadi.. tak lembik, tak keras.. ok je cuma rasa nasi tue je tak berapa lemak.. (ceh.. puji diri sendiri.. mak tau mesti bangga anak dia dah ada pencapaian cket dlm masak2 nie.. hahahaha)..

and then petang tue ter"try'"lah pulak buat kuih onde2 (orang kedah panggil kuih buah melaka).. 1st tyme buat jugak.. ari tue tengok Nana buat je.. hehehe... hmmm.. nie pon not bad la... 1st batch yang uli kat parut kelapa termasin cket coz terlajak letak garam.. pastu yang lain ok.. tapi kaler putihjela coz puas mencari daun pandan, tapi satu kedai pon xjual.. daun kari, daun sup adela.. huhu.. 


jgn tanya kenape telur goreng jadi camtue.. huhu.. terhancur tyme nk balik kan dia.. coz masak pon guna rice cooker je.. iA, perancangan next month nak beli multi cooker.. ^___*

besar2 kan.. telan 2-3bijik dah kenyang.. hahaha.. xtau kenape kaler lain2.. pdhl kuih yg sama.. effect background kot.. pic kuih yg sebelah kiri tue dlm pinggan ye.. skali pndang macam letak atas lantai je coz guna pinggan yg kaler jernih..

maaf.. bukan nak tunjuk pandai masak or what.. actually nak bagi tau yang aku baru bertatih belajar masak.. hish, teruk betul anak pakcik Rahim nie... sesape ade resepi yang best and senang tok masak.. boleh2, jom share sesame.. =)


p/s: ohh.. esok audit ISO.. 

omelan cik wani: susah nak post pelik2 kat fesbuk bila dah jadi friend dgn mak sedara.. coz tadi call rumah, and then mak tanya ada exam ke coz makcik bagitau yang aku post kat fesbuk pasal exam.. huhu... ari tue wat ayat sedih kat fb pon makcik tegur jugak.. aduh.. hope blog nie makcik tak tau... hehehehe... if makcik tau.. hmm.. xpela.. baca jela ape anak buah dia dok merepek nie.. =)

4 comments:

cik peah said...

daripada anak rahim ni laaaagi la hareem tak tau masak. hahah

juicy X said...

lawa la ang pakai selendang :)

waniey_sakura said...

hahaha.. alah.. ak pon main hentam je masak.. main cmpak2 je.. asalkan last bleh mkn & xkeracunan okla.. hehehe

waniey_sakura said...

jue: hahaha.. biasa2 aje.. malu la i.. hahaha...
jom kua jln2.. ehehehe..