Thursday, February 24, 2011

tHiRd WeEk

Salam...


this week dah masuk minggu ketiga keje kat SUNSTAR.. so far okla.. hari isnin baru2 nie pikir "cam borink je.. xde keje.. asyik kena round2 1kilang je + check and sign kat form filling and kaya..."


tapi bila petang tetiba dorang cakap " wani tolong buat nie"... " nie actually skop kerja wani"..


woohoo... agak banyakla jugak.. tapi tue baru setengah kot.. dorang tak lepaskan sume skop saya lagi... mak aihh... bayangkan la... pagi2 masuk kerja kena naik atas tue tengok cooking ok tak.. pastue kalau rajin jalan2 kat production line.. pastue kena wat daily production summary.. (start ari selasa la saya buat and hari2 berikutnya).. agak lama jugak saya nak siapkan daily production summary tue coz baru lagi kan.. mesti double.. eh bukan triple fourple, fifthple la check balik.. takut salah coz kena bagi kat bos besar..


selain tue kena check form labelling la, retort la, cooling la, kena prepare ingredient utk next production and cooking checklist utk keesokan harinya... (saje tulis sume nak tunjukkan betapa byknya keje.. heheh).. agak pressure dari kerja dulu.. tapi ok ape, semakin pressure semakin kite wat keje ok kan and menghargai usaha kita...


semalam belum pon pukul 9 tertido.. huhuhu... bangun pukul 4 untuk semayang isyak.. teruk betul.. tue yang tetiba ada entri baru nie pepagi buta... macam nak tido balik tapi xboleh.. baju xiron lg.. nasi xmasak lagi.. nak basuh baju lagi.. =_=


oh, sudah mau pukul 6 pg.. mau bersiap2 and buat ape yang tak beres lagi.. happy working to whose yg dah bekerja and happy study to yg msih belajar... ^_______^

2 comments:

Hanis MY said...

bagusnyaaaaa tak tido lepas bangun kul 4 tu?? tabikkk... selamat bekerja!

waniey_sakura said...

hehehe.. xdela bgun sharp kul4.. smntara nk bgun tu guling sana guling sini dl..

slmt bkerja jugk.. eh.. akak hanis phd kn skg nie.. ok.. slmt b'stdy.. =)