Saturday, February 26, 2011

SiFat WaNiTa MeLaLUi UnSuR

Salam..


lama tak berkongsi2 ilmu kan.. asyik citer sal life je.. ok.. hari nie nak share sal 'SifAt WaniTa MeLaLUi UnSuR'...


ade 4 unsur sume nya.. air, angin, api, tanah..


~ WANITA TANAH ~
Wanita tanah dilahirkan di bawah zodiak Taurus(21 April-20Mei), Virgo(24Ogos-23 September) dan Capricon(22 Disember-20 Januari).
*seorang yang boleh dijangka, berwibawa dan praktikal.
*Penyabar dan bertolak ansur, mempunyai kehendak dalaman dari segi emosi dan material.
*Semangat produktif dan gigih yang disertai dengan siksp berhati-hati menjadikan wanita tanah berkemampuan mencapai kejayaan dalam perniagaan.
*Kebijaksanaan dan kepintaran yang diperolehi sering tersembunyi oleh air muka semulajadi yang pendiam dan tenang.
*Sifat marah yang terkawal serta keperluan untuk keteguhan dan kawalan sering terbawa-bawa dalam perhubungan yang amat konservatif, serius dan sederhana.
*Tidak mudah menunjukkan sifat penyayang tetapi wanita tanah adalah seorang kekasih yang setia dan berwibawa.

~WANITA API~
Wanita api dilahirkan di bawah lambang Aries(21 Mac-20 April), Leo(24 Julai-23 Ogos) dan Sagittarius(23 November-21 Disember).
*Dilahirkan sebagai pemimpin
*Mempunyai kekuatan diri dan biasanya enggan menerima pendapat orang lain walaupun ianya benar.
*Seorang yang artistik dan sukar dijangka, tetapi biasanya romantis dan tidak pemalu.
*Mempunyai personaliti suka menguasai dan mendominasi tetapi boleh mengimbangi sifat-sifat ini dengan sikap yang pemurah, mesra dan menunjukkan sifat yang mendalam terhadap sesuatu yang disukainya.
*Suka berterus terang dan tidak berselindung menyebabkan orang yang dikasihi mersa sedih dan terhiris.
*Jujur dan mahu hubungan peribadi berjalan dengan lancar.
*Wanita api harus diberikan ruang yang cukup luas untuk menjadikan perhubungan itu terus berkesan.
*Tidak keberatan untuk beralih arah jika berasa tertekan.

~ WANITA ANGIN ~ (saya dibawah unsur nie)
Mereka ini lahir di bawah lambang Gemini(22 Mei-21 Jun), Libra(24 September-23 Oktober) dan Aquarius(21 Januari-19 Februari).

**Berterus terang, berminda aktif dan gemar mencari kepelbagaian dalam setiap aspek kehidupan - hmmm.. adela cket2 btul...
**Berfikiran terbuka, mempunyai daya imaginasi dan inovatif, bagi mereka segalanya boleh dicapai - erkk?? betul kot.. memg suka berangan2..=)
**Bergaya, tenang dan tidak cerewet serta mempunyai keinginan semulajadi untuk mengamalkan sikap diplomasi dan saling bekerjasama bersungguh-sungguh - bergaya?? okla, xdela ktinggln zmn kn.. tenang tue kekdg je coz sy nie kelam kabut cket.. hahaha
**Sanggup mengorbankan kehendak atau idea mereka sendiri demi mencapai keharmonian dan mengelakkan perselisihan atau konflik - 1 malaysia!!!
**Sentiasa gigih untuk mendapatkan cinta yang terunggul, untuk berkonfrantasi - oppss.. no komen.. tp apekah itu konfrantasi???
**Kurang cenderung untuk menyampaikan perasaan sebenar yang terpendam dalam hati mereka - hmm.. ye kot.. certain2 prkara je yg sy akan share, yg lain pendam je sensorg selagi t'mampu... =_=
**Dikenali dan diingati kerana sifat romantis dan manja - dikenali?? agkt tgn spe yg kenl i !!??

~ WANITA AIR ~
Wanita air terdiri daripada mereka yang lahir di bawah zodiak Cancer(22 Jun-23 Julai), Scorpio(24 Oktober-22 November) dan Pisces(20 Februari-20 Mac).
*Mempunyai sifat semulajadi untuk berkembang maju.
*Mereka ini dipandu oleh perasaan hati dan mempunyai sifat mudah bersimpati, berdaya imaginatif, sentimental, mempunyai perasaan yang berubah-ubah dan berhati-hati.
*Tenang dan mudah tersentuh oleh emosi orang-orang yang berada disekeliling dan cepat mengeluarkan air mata dalam sebarang situasi yang menyedihkan.
*Mudah mengikut rentak emosi orang lain dan juga diri sendiri.
korang pulak kat bahagian unsur mn??


p/s: bestnya cuti ari nie.. esok pon cuti... ^___^.. nak lepak2 je kat rumah.. minggu nie terasa sgt penat bekerja.. kasihan badan + otak...

1 comment:

Azie said...

unsur kite same..hehe (^_^)V