Thursday, December 2, 2010

sony or nokia???

Salam...


handphone nokia slide rosak... juz tinggal handphone CSL je... so no.maxis je yang boleh on sekarang nie... no.celcom xleh guna wat sementara waktu... sedih-sedih... sayang handphone nokia tue... banyak lagu dalam tue.. handphone CSL nie juz boleh sms, call + ade radio je... xde memory card coz rm70 je... 


lama guna handphone nokia nie... dah 3tahun kot... mula-mula rosak juz orang call xleh angkat coz orang xdengar apa yang kita cakap... tapi tue kekadang je jadi camtue... pastue makin lama selalu plak and then xleh angkat kol terus... so, handphone nie jadi untuk sms + dengar lagu jela... baru2 nie keypad nak tekan kebawah tak function... so if nak bukak mesej ke, kena tekan ke atas... ke kiri + ke kanan ok lagi... last2, seminggu lepas keypad nak kebawah, atas, kiri, kanan sume xleh tekan dah... tak gerak langsung... memang nazak sangat3 dah la tue... huhuhu...


so, sekarang nie sedang berfikir-fikir samada nak beli handphone baru or tak... adela survey cket2... tapi if beli pon yang murah-murah je... nie choice yang dalam kepala sekarang nie.... (tapi xtau bila nak beli lagi... huhuhu)


Sony ericson spiro - kira2 dalam rm300 (ala2 mcm handphone slide yang rosak tue)

sony ericson zylo - kira2 dalam rm500

nokia X3 Touch and type - kira2 dalam rm500++



 niela handphone yang sempat search and dlm budget setakat nie... yang spiro tue function dia sume ade except 3G & wifi... Zylo plak xde wifi... yang x3 Touch tue ade sume (camera + wifi + 3g, siap touchscreen lagi)...

So, nak pilih yang mana... kalau nak save budget, Spiro la coz boleh dapat dalam rm300 kebawah...

nak sume function ade, X3 touch nokia la... tapi design dia xde la chantek sgt cam sony kan... huh... tapi cam ok je... nampak smart... nipis je... (baru tgk picture, real xtengok lagi cmne)...

p/s: gaji bulan nie kena jimat betul2 if nak beli handphone... 
-__-"

3 comments:

wANieYZ said...

xsuka handphone slide..cpat rosak..huhu..

man yusoef said...

suke btol dia hp slide..haha...eh susah nak komen la blog..kena tekan title post baru boleh komen...

waniey_sakura said...

wanieyz: 2 la cept rosk... 2 yg kena fkir 2-3 kali nk beli slide lg or x...

man: best pe hp slide... huhuhu...
dh tukar bckground.. so, dh bleh nk trus tekn komen je...