Sunday, March 6, 2011

MeRaYau-RaYaU

Salam...

Tadi pegi jalan2 kat Pekan Rawang.. pegi sorang2 je.. tetiba terasa cam besar dah dewasa (memg dh besar pon) coz pegi shopping sorang2.. w/pon before nie penah je gi shopping sorang2, tapi bila balik rumah ada kawan.. nie tak.. balik rumah takde sape2.. tadi berkenan jam dinding tue.. tapi bila fikir2 balik.. tak payah beli la.. coz datang naik moto.. bakul moto kecik je.. tak muat kot nanti coz dah decide beli rak pinggan tadi.. penuh bakul moto tadi coz rak pinggan punya pasal + extension lagi + brg2 yg agk2 muat bakul moto..rak pinggan kat sini mahal.. kat tesco tadi rm10 je.. so, beli jela.. jam kat sini pon ade kot yang murah.. banyak barang yang berkenan tadi.. tapi tengok jela... datang pon naik moto.. datang naik kereta okla jugakkan... takpe2.. next week stil ade lagi.. boleh datang jalan2 lagi.. pegi Giant pulak ke.. hehehe...

niela rak yg dibeli tadi.. bayangkanla camne bawak balik naik moto... kesian2..

Jauh jugak tesco tadi.. ingatkan dah sesat tadi... baru nak patah balik coz rasa cam dah jalan jauh dah.. takut sampai ke gombak/batu caves pulak coz td tengok ada signboard ke sana.. baru je nak patah balik, tengok2 kat depan..'eh, Tesco la.." tapi tesco nie memang jauhla dari pekan rawang yang dekat KTM tue..


pas dah shopping serba cket... balikla.. tapi cari bank dulu.. coz nak bank in kat cimb or RHB bank.. kat Bukit Beruntung ni ade public bank je.. huhuhu.. kesian2...just ade Maybank, Ambank ATM je...

tyme cari2 bank tue ternampak.. Laa... ade Giant kat cnie rupa2nya.. penat gi Tesco yg jauh nun di sana... Parkson pon ade... hmmm.. xpe... tgu next week... ari ahad boleh datang lagi.. hehehe...

hidup membujang.. macam nie la... dahla jauh dari semua orang.. so survive la sendiri... ade kawan kat ofis ajak kua sekali.. tapi dia gi semalam.. semalam cam xde mood nak kua.. lagipon dia lelaki.. w/pon chinese tapi cam tak bestla kan kua dengan dia.. kalau kua ramai2 okla... so, decide better kua sorang2 dari menyusahkan orang... kalau terdesak sangat baru terpaksa mintak tolong sape2.. ade kawan sekampung kat cnie.. kebetulan terjumpa dia tyme kat hentian duta otw nak balik kedah ari tue.. tapi kat cnie xpenah la terserempak dgn dia lagi.. dia budak Perodua... dorang kan keje ade shif.. 

hmmm.. actually.. byk benda dalam list yg nak beli.. tapi tunggu la next2 gaji dulu.. pokai la if nak beli sume sekali gus... 

p/s: esok dah keje.. this week keje 6hari... =_=

2 comments:

Hanis MY said...

wahhh keje 6 hari? takpe nanti sure ada gaji lebih..bestnyaa leh shopim2 its ok kumpul sikit2... kadang tu beria list tu list ni tapi brg lain plak dibeli hehe...haru betul...

waniey_sakura said...

hehehe.. tulah.. list bnda lain, bnda lain yg din=beli... =)