Tuesday, March 9, 2010

lumrah kejadian..

salam

rasa cam dah lama xupdate blog.. huhu.. dari ari tue lagi hati nie memang terlonjak2 nak update.. tapi disebabkan kesuntukan masa, cam malas nak fikir utk tulis ape.. lately nie, buzy ngan test n preparation for presentation projek.. td baru abes 3test, ad lagi 1 nex week.. besides that, mcm2 jadi last week n hope tis week xd ape yang jadi la yang boleh mengganggu my mind.. hoho.. cam ayat pasrah je.. actually, byk bende yang nk share tapi bl2 pkir2 blik.. tue hal personal, so cm tak sedap plak bl heboh2kan.. & mungkin ada hati yg terluka nnti..



juz for sharing:

"selalunya sesetengah lelaki mengambil berat dan memberi harapan 'palsu' pd si hawa, tetapi mungkin juga sesetengah lelaki tak perasan pun dia sedang menjaga & menyayangi si hawa hanya dengan selalu bertanya khabar. oh, sang adam, kasihani sang hawa.. katakan tidak kalau tak mahu! oh sang hawa, tanyalah si dia jika perlu!" (from ayat dr.razi... pnjm kejap ea)

camtuela hati perempuan.. mudah tersentuh dengan kebaikan seseorg.. dlm kes nie aku tak salahkan sapa2.. masing2 ada kesilapan sendiri.. memang fitrah lelaki utk memberi and fitrah perempuan menerima.. utk lebih penjelasan about tis, click here

KELEMBUTAN HATI SEORANG WANITA

Saat dia ingin berkata-kata, dia diam
Saat dia ingin marah, dia bersabar dalam keheningan
Saat dia ingin menangis, dia tertawa
Saat dia direndahkan, dia mengucap syukur
Saat dia ditinggalkan, dia menunggu untuk kembali
Saat dia dihina, dia mencinta
Saat dia disakiti, dia mengampuni
Saat dia ingin pergi, dia menunggu meski tak pasti
Saat dia ingin berhenti, dia berlari 
Saat dia lelah, dia tak menyerah
Saat dia ragu-ragu, dia bertahan
Saat putus asa,dia berdoa

Wanita, lebih lembut daripada cinta
Mulia dalam ketidakmuliaan
Keindahan yang terasing bagai mutiara
Siapakah yang akan menemukannya?


p/s: jangan mudah termakan degn kata2 seseorg and jgn berani bermain dgn api jika takut terbakar.. hav a nice day!!!  \\(^____*)//

3 comments:

Azie said...

mendalam btul maksud d sebalik entri nih..hurmm..

waniey_sakura said...

mendalam ke?? agk2 ad smpai dsr laut x?? hehehe

Azie said...

haha..bkn stakat dasar laut, sampai kerak bumi ar..